Λίπασμα 12-12-17 (MOP)

Το λίπασμα 12-12-17 (MOP) είναι ένα σύνθετο NPK λίπασμα το οποίο συνδυάζει άζωτο, φώσφορο και κάλιο. Η ισορροπία της σύνθεσης του, η περιεκτικότητα των ιχνοστοιχείων και η υψηλή απορροφητικότητα του, το καθιστούν κατάλληλο για δενδροκαλλιέργειες, όπως κεράσια, ακτινίδια, μήλα, αλλά και στα κηπευτικά, όπως κολοκυνθοειδή, πατάτες. Η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θείο το καθιστά ιδανικό για δυναμικές καλλιέργειες.


Στα λιπάσματα όπου το άζωτο βρίσκεται σε ουρική μορφή, είναι διαθέσιμη η τεχνολογία NBPT (μονής παρεμπόδισης).


 

Διαθέσιμα μεγέθη

Σακί: 25kg & 40kg, Big Βag 

Στο λίπασμα 12-12-17 (MOP):


Το άζωτο βρίσκεται σε αμμωνιακή (56%) και ουρική (44%) μορφή, απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών κατά τη βλαστική περίοδο. Η υψηλή υδατοδιαλυτότητα του φωσφόρου (93%) καλύπτει τις ανάγκες του φυτού κατά τα πρώτα στάδια συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Το κάλιο είναι σε θειική μορφή, 100% υδατοδιαλυτό, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες κάθε καλλιέργειας. Λόγω αυτής της μορφής του είναι ιδανικό σε εδάφη με αλκαλικό pH. 

Το μαγνήσιο αποτελεί σημαντικό συστατικό στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και στο σχηματισμό της χλωροφύλλης. Το βόριο είναι απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό των φυτών και στη δημιουργία κυτταρικών τοιχωμάτων. Επίσης, έχει θετική επίδραση στην ανθοφορία, αυξάνει τη ζωτικότητα της γύρης και βελτιώνει την επικονίαση και την καρπόδεση.

Πιστοποιήσεις:

Οι τύποι των προϊόντων είναι ενδεικτικοί και ενδέχεται να διαφέρουν κατά περιόδους. Επικοινωνήστε μαζί μας για αναλυτική διαθεσιμότητα και πληροφορίες.