Boroagro

Το Boroagro είναι ένα εξειδικευμένο παρασκεύασμα Βορίου από μείγμα Τετραβορικού Δινατρίου, Βορικού Οξέος και Πενταβορικού Νατρίου σε μικροκοκκώδη μορφή. Το προϊόν είναι πλήρως υδατοδιαλυτό και κατάλληλο για διαφυλλική εφαρμογή ή υδρολιπάνσεις. 


Το Βόριο είναι ένα από τα επτά ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη όλων των φυτών. Ο ρόλος του αναγνωρίστηκε αρχικά στη δεκαετία του 1920 και από τότε μελετώνται και έχουν αναγνωριστεί οι ελλείψεις του σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών. Η ανεπάρκεια Βορίου στα φυτά μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή εφαρμογή ενός Βορικού Άλατος σε στερεά ή υγρά λιπάσματα, κατά τη βασική εφαρμογή λίπανσης σε ετήσιες καλλιέργειες, ή με διαφυλλικές εφαρμογές για τις ετήσιες και πολυετείς καλλιέργειες. 


Γενικά, από τη στιγμή που παρατηρούνται ορατά συμπτώματα έλλειψης Βορίου, οι αποδόσεις θα έχουν επηρεαστεί αρνητικά. Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστωθεί η ανάγκη είναι είτε μέσω εδαφολογικών αναλύσεων, είτε μέσω ανάλυσης ιστών. Με αυτόν τον τρόπο, η συμπλήρωση Βορίου μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας προσέγγισης ‘ισορροπημένης διατροφής’ για την εκάστοτε καλλιέργεια.


Διαθέσιμα μεγέθη

1kg

Το Boroagro αποτελεί ιδανική λύση διόρθωσης τροφοπενίας. Το προϊόν συνδυάζει την υψηλότερη συγκέντρωση Βορίου σε 17,5%. 

Η χημική του σύνθεση και το φυσικό του μέγεθος προωθούν την ταχεία διάλυση στο νερό με τη μέγιστη δυνατή διασπορά και διαλυτότητα. Η εφαρμογή του συνίσταται σε όλες τις καλλιέργειες. Ορισμένες καλλιέργειες παγκοσμίως είναι γνωστό ότι είναι πιο ευαίσθητες στην έλλειψη βορίου από άλλες. 

Ενδεικτικές καλλιέργειες: 
Μήλο, Μπρόκολο, Κουνουπίδι, Καρότο, Πατάτα, Βαμβάκι, Σταφύλια, Ελιά, Παντζάρι, Ζαχαρότευτλα, Ηλίανθος, Λάχανο, Εσπεριδοειδή, Μηδική, Αραβόσιτος, Αχλάδι

Οι τύποι των προϊόντων είναι ενδεικτικοί και ενδέχεται να διαφέρουν κατά περιόδους. Επικοινωνήστε μαζί μας για αναλυτική διαθεσιμότητα και πληροφορίες.