12-12-17 Λίπασμα (SOP)

Το 12-12-17 λίπασμα (SOP) είναι ένα σύνθετο NPK λίπασμα  που συνδυάζει άζωτο, φώσφορο, κάλιο και θείο. 

Η ειδική σύνθεση του, η περιεκτικότητα του σε ιχνοστοιχεία και η υψηλή απορροφητικότητα του, καθιστούν το 12-12-17 λίπασμα κατάλληλο για δενδροκαλλιέργειες, όπως κεράσια, ακτινίδια, μήλα, αλλά και για κηπευτικά, όπως κολοκυνθοειδή και πατάτες.

Στα λιπάσματα όπου το άζωτο βρίσκεται σε ουρική μορφή, είναι διαθέσιμη η τεχνολογία NBPT (μονής παρεμπόδισης).

Διαθέσιμα μεγέθη

Σακί: 25kg & 40kg, Big Βag

Στο 12-12-17 λίπασμα (SOP):


Το άζωτο βρίσκεται σε αμμωνιακή και ουρική μορφή, απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών κατά τη βλαστική περίοδο. Η υψηλή υδατοδιαλυτότητα του φωσφόρου (93%) καλύπτει τις ανάγκες του φυτού κατά τα πρώτα στάδια συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Το κάλιο είναι σε θειική μορφή απαλλαγμένο χλωρίου. Επίσης, βρίσκεται σε 100% υδατοδιαλυτή μορφή, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες κάθε καλλιέργειας, καθιστώντας το ιδανικό σε εδάφη με αλκαλικό pH.

Το μαγνήσιο αποτελεί σημαντικό συστατικό στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και στο σχηματισμό της χλωροφύλλης. Το βόριο είναι απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό των φυτών και στη δημιουργία κυτταρικών τοιχωμάτων. Επίσης, έχει θετική επίδραση στην ανθοφορία, αυξάνει τη ζωτικότητα της γύρης και βελτιώνει την επικονίαση και την καρπόδεση.

Πιστοποιήσεις:

Οι τύποι των προϊόντων είναι ενδεικτικοί και ενδέχεται να διαφέρουν κατά περιόδους. Επικοινωνήστε μαζί μας για αναλυτική διαθεσιμότητα και πληροφορίες.